Billigare MC försäkring

När du ska teckna en MC-försäkring vill du förmodligen att den ska täcka det mesta, ha rimliga villkor och att den ska vara billig. Det är därför du alltid bör jämföra olika MC-försäkringar innan du tecknar en MC-försäkring. När du väl har hittat en billig och bra MC-försäkring finns det flera sätt att ytterligare få ner priset på försäkringen. Här på mc-forsakring.com ska vi visa hur det går till.

Så får du en billigare MC-försäkring

Teckna en MC-försäkring med aktsamhetskrav

Om du tecknar en MC-försäkring som kräver att du följer vissa aktsamhetskrav får du en billigare MC-försäkring. Normalt innebär aktsamhetskraven att du måste låsa in din MC nattetid, det vill säga mellan kl. 22.00 och 07.00. Om du kör din MC till jobbet och jobbar natt måste du även ha möjlighet att låsa in din MC där, men även om du väljer en MC-försäkring med aktsamhetskrav behöver du inte låsa in dina MC när du är ute och reser med den.

Använd godkänd skyddsutrustning

Många försäkringbolag ger dig rabatt på din premie om du använder en godkänd skyddsutrustning och med godkänd skyddsutrustning menar vi att den ska vara CE-märkt. Det som räknas som skyddsutrustning är hjälm, skyddsdräkt med förstärkning för armbågar, axlar och knän samt motorcykelhandskar, förstärkta MC-stövlar och ryggskydd.

Kör bara MC:n själv

Om bara du och ingen annan kör din MC får du i regel en billigare MC-försäkring.

Välj bort åretruntförsäkringen om du ställer av din MC på vintern

Om du ställer av din MC på vintern behöver du ingen åretruntförsäkring och då blir det billigare för dig.

Teckna fler försäkringar

Om man tecknar flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag brukar man normalt få rabatt på samtliga försäkringar inklusive MC-försäkringen.