Halv eller helförsäkring?

De flesta motorcyklister brukar skaffa en riktigt bra MC-försäkring eftersom de är rädda om sina motorcyklar. Som du vet skyddar en vanlig trafikförsäkring inte din MC överhuvudtaget och det är därför som de flesta tecknar en halv- eller helförsäkring istället.

Hel- eller halvförsäkring?

En helförsäkring är som bekant dyrare än en halvförsäkring, men den stora fördelen med att teckna en helförsäkring är att den täcker alla slags skador på din MC oavsett hur de har uppkommit. Om din MC blir skadat efter en dikeskörning får du ingen ersättning alls om du bara har en halvförsäkring. Visserligen blir det billigare om du tecknar en halvförsäkring för MC, men om något händer kan det bli desto kostsammare.

Om du har en dyr och fin MC bör du absolut teckna en helförsäkring eftersom du annars riskerar att förlora massor av pengar om du skulle kvadda din MC. Om du då inte har råd att laga din MC efter en självförvållad olycka kommer det inte bli speciellt kul att fortsätta att betala på ett stort MC-lån för en MC som du inte kan använda.

En halvförsäkring för MC är trots allt en bra mycket bättre MC-försäkring än en trafikförsäkring eftersom en halvförsäkring ger ett ekonomiskt skydd om din MC blir stulen, fattar eld, får glasskador eller om motorn havererar. Dessutom får du bärgningshjälp och rättshjälp om det skulle behövas. Om du har en lite billigare motorcykel kanske en halvförsäkring kan räcka.

En liten tumregel

Vi ska här ge dig en liten tumregel när det gäller val av MC-försäkring. Om du tror att du har råd att laga din MC om den skadas kan du överväga att teckna en halvförsäkring, men om du inte har råd bör du definitivt teckna en helförsäkring.